Кулинарни рецепти » Пилаф с плодове

 Пилаф с плодове

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 300 г тиква
• 6 ябълки /около 600 г/
• 1 дюля
• четвърт пакетче краве масло
• 1 с.л. стафиди
• 1 к.ч. захар
• плодов сироп
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, ябълките и дюлята, почистваме ги от семената и ги нарязваме на малки кубчета. Накисваме стафидите за 10 мин в гореща вода, след което ги прецеждаме през гевгир.

Почистваме ориза и го запържваме в разтопеното масло, докато зърната му станат полупрозрачни. Изсипваме половината от ориза в тенджера под налягане. Отгоре разстиламе тиквата, дюлята, ябълките и стафидите, покриваме с останалия ориз, заливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода, в която сме разтворили захарта и щипка сол.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин.

Преди поднасяме поливаме готовия пилаф с плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало