Продукти:
• 6 яйца
• 300 г захар
• 250 г брашно
• 1 бакпулвер
• 2 ванилии
• едро счукани орехови ядки
За сиропа:
• 300 мл вода
• 300 г захар
• 2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със захарта и при непрекъснато бъркане постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера тесто и ванилията. Замесваме меко тесто, което изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.
Изпичаме в силно загрята фурна и оставяме сладкиша да изстине. После го надупчваме с вилица и заливаме с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и какаото. Поръсваме отгоре с едро счукани орехи.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...