Кулинарни рецепти » Калугерка

 Калугерка

Продукти:

• 6 яйца
• 300 г захар
• 250 г брашно
• 1 бакпулвер
• 2 ванилии
• едро счукани орехови ядки

За сиропа:

• 300 мл вода
• 300 г захар
• 2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно със захарта и при непрекъснато бъркане постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера тесто и ванилията. Замесваме меко тесто, което изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.

Изпичаме в силно загрята фурна и оставяме сладкиша да изстине. После го надупчваме с вилица и заливаме с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и какаото. Поръсваме отгоре с едро счукани орехи.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало