Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бира
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 2 ч.ч. кристална захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от пресятото с бакпулвера брашно, като постепенно прибавяме олиото и бирата. От тестото оформяме топчета с големината на орех. Във всяко топче слагаме по 1 орехова ядка. Печем курабиите в силна фурна.
Приготвяме сироп от половината захар и 1 ч.ч. вода. Варим сиропа няколко минути на умерен огън и го оставяме да изстине. Потапяме горещите курабии в охладения сироп, след което ги овалваме в останалата захар. /Възможен е и обратния вариант: Студените курабии да потопим в горещ сироп./
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...