Кулинарни рецепти » Сиропирани еклери

 Сиропирани еклери

Продукти:

• 130 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г захар
• 4 яйца
• 1 ванилия
• олио за пържене

За сиропа:

• 250 г захар
• 250 мл вода

Начин на приготвяне:

Кипваме на огъня 250 мл вода, към която сме прибавили маслото и захарта. Веднага и наведнъж изсипваме брашното. Прибавяме ванилията и бъркаме интензивно в една посока, докато получим гладко тесто.

Щом тестото започне да се отделя от съда, сваляме от огъня. Изчакваме тестото да се поохлади и прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме интензивно по 5-6 мин след всяко яйце.

В дълбок съд сгорещяваме олиото. С лъжица вземаме от тестото и пускаме в олиото. Изпържваме еклерите до златисто и ги оставяме да се охладят.

През това време загряваме на огъня водата за сиропа заедно със захарта. Варим 3-4 мин и заливаме с горещия сироп изстиналите еклери.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало