Кулинарни рецепти » Селска баница с орехи

 Селска баница с орехи

Продукти:

• 3 яйца
• 1,5 ч. ч. кисело мляко
• 125 г масло
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. захар
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• половин пакетче мая
• около 1 кг брашно

За плънката:

• 1,5 ч. ч. едро счукани или накълцани орехи
• 3 ч. ч. захар

Начин на приготвяне:

От изброените продукти, без тези за плънката и маслото, замесваме меко тесто, което разделяме на 7 части и без да го оставяме да втасва, разточваме на кори. Всяка една от корите намазваме с 1/7 от маслото, сгъваме я на плик, отново я разточваме, поръсваме с орехи и навиваме на руло.

Подреждаме рулата в тава за печене на 1 см разстояние едно от друго. Оставяме баницата да втаса и я изпичаме в предварително загрята фурна до зачервяване. След като изстине, я заливаме с топъл сироп от 3 ч. ч. захар и 3 ч. ч. вода.

Автор: Стоянка Добрева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало