Кулинарни рецепти » Селска баница с орехи

 Селска баница с орехи

Продукти:

• 3 яйца
• 1,5 ч. ч. кисело мляко
• 125 г масло
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. захар
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• половин пакетче мая
• около 1 кг брашно

За плънката:

• 1,5 ч. ч. едро счукани или накълцани орехи
• 3 ч. ч. захар

Начин на приготвяне:

От изброените продукти, без тези за плънката и маслото, замесваме меко тесто, което разделяме на 7 части и без да го оставяме да втасва, разточваме на кори. Всяка една от корите намазваме с 1/7 от маслото, сгъваме я на плик, отново я разточваме, поръсваме с орехи и навиваме на руло.

Подреждаме рулата в тава за печене на 1 см разстояние едно от друго. Оставяме баницата да втаса и я изпичаме в предварително загрята фурна до зачервяване. След като изстине, я заливаме с топъл сироп от 3 ч. ч. захар и 3 ч. ч. вода.

Автор: Стоянка Добрева

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало