Продукти:
• 3 яйца
• 60 г захар
• 80 г брашно
• 200 мл сок от ягоди
• 100 г захар за сока
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с 30 г захар и 1 с.л. вода на слаб огън. След като сместа се затопли, сваляме я от огъня и разбиваме, докато напълно изстине.
Прибавяме затоплените белтъци, разбити с останалите 30 г захар на сняг, и брашното. Разбъркваме сместа много леко и изсипваме в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене. Печем в умерена фур-на.
Изпеченото реване отделяме от хартията и заливаме с изстудения пресен ягодов сок със захарта.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...