Продукти:
• 350 г брашно
• 200 г захар
• 2 с.л. какао
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 300 г кисело мляко
• нарязани орехови ядки или шоколад за украса
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
За сиропа:
• 100 г захар
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер брашното с киселото мляко и захарта, към които сме прибавили какаото, олиото и содата. Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и изпичаме блат.
Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. Прибавяме разбития жълтък и по малко от млякото, в което сме разтворили ванилията. Разбъркваме всичко много добре.
Разтваряме захарта за сиропа във водата и варим 5 мин. Накрая прибавяме рома.
Сиропираме изпечения блат, намазваме го с крема и го украсяваме с нарязани орехови ядки или с настърган шоколад.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...