Кулинарни рецепти » Сиропиран сладкиш с какао

 Сиропиран сладкиш с какао

Продукти:

• 350 г брашно
• 200 г захар
• 2 с.л. какао
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 300 г кисело мляко
• нарязани орехови ядки или шоколад за украса

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ванилия

За сиропа:

• 100 г захар
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер брашното с киселото мляко и захарта, към които сме прибавили какаото, олиото и содата. Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и изпичаме блат.

Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. Прибавяме разбития жълтък и по малко от млякото, в което сме разтворили ванилията. Разбъркваме всичко много добре.

Разтваряме захарта за сиропа във водата и варим 5 мин. Накрая прибавяме рома.

Сиропираме изпечения блат, намазваме го с крема и го украсяваме с нарязани орехови ядки или с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало