Кулинарни рецепти » Саварен

 Саварен

Продукти:

• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 10 г мая
• 250 г брашно
• 200 г захар
• 2 с.л. ром
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в хладкото мляко, прибавяме 1 шепа брашно, размесваме и оставяме на топло около 20 мин да втаса.

Разбъркваме останалото брашно с ванилията, 2 с.л. захар и солта. Прибавяме едно по едно яйцата, втасалото тесто и маслото, което предварително сме разбили. Месим тестото около половин час и го оставяме да престои, докато удвои обема си. След това месим още около 10 мин и слагаме тестото в предварително набрашнена форма. Печем в силна фурна.

След изпичане заливаме със сироп, приготвен от 250 мл вода, останалата захар и рома.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало