Кулинарни рецепти » Грисови топки

 Грисови топки

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 60-70 г грис
• половин ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Варим гриса с млякото, докато получим много гъста каша. Когато кашата изстине, прибавяме към нея едно по едно яйцата и содата. Разбъркваме и от получената смес правим топчета, които пържим в сгорещено олио.

След като изстинат, заливаме със захарен сироп, който сме получили, като сме варили в продължение на 5 мин разтворената в 300 мл вода захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало