Продукти:
• 300 г брашно
• 50 г краве масло (или олио)
• 250 мл вода
• 5 яйца
• 2 ч. л. захар
• 2 щипки сол
• 200 мл олио за пържене
За сиропа:
• 300 г захар
• 300 мл вода
• сокът от 1/2 лимон или 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Водата заедно с маслото, захарта и солта загряваме до кипене. Прибавяме брашното, като разбъркваме непрекъснато с дървена лъжица, докато се превърне в гладко тесто. Тестото изсипваме в тавичка и оста-вяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.
Изстиналото тесто слагаме в купа и към него при непрекъснато разбиване прибавяме едно по едно яйца-та. От приготвеното тесто шприцоваме с назъбен шприц толумбички, които пържим до зачервяване в сгорещеното олио.
След като изстинат, ги заливаме с приготвения от посочените продукти сироп.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....