Кулинарни рецепти » Наложена баклава

 Наложена баклава

Продукти:

• 2 пакета фини кори
• половин чаша олио
• 125 г краве масло

За пълнежа:

• брашно
• орехови ядки
• захар
• 4 яйца
• 1 пакетче бакпулвер

За сиропа:

• вода
• захар
• ванилия
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

На дъното на тавата разстиламе единия пакет кори, като помежду им ръсим от олиото. Изсипваме пълнежа от добре размесените продукти. Отгоре нареждаме втория пласт кори, като между тях ръсим олио.

Разрязваме наложената баклава на квадрати и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна до розово.

Щом изстине, заливаме баклавата с горещия сироп и я оставяме да престои поне една нощ, за да се напои.

Автор: Мария Симеонова

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало