Продукти:
• 800 г кори (фини)
• 350 г краве масло
• 4 ч.ч. смлени орехи
• 1 пакетче канела
За сиропа:
• 900 мл вода
• 800 г захар
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Предварително кипваме сиропа и варим около 10 минути, сред което го сваляме от огъня, прибавяме сока от половин лимон и оставяме да изстине (сиропа трябва да бъде хладък). Разтопяваме маслото.
В тавичка редим корите, като всяка кора мажем с масло, а между всеки две кори ръсим орехи и канела (предварително разбъркани) без да натискаме корите. Леко зачервяваме мазнината, която ни остане и я поръсваме върху баклавата. Режем на ромбчета и печем в умерена фурна до бледо розово.
След изпичането изчакваме около 10 минути баклавата да се отвърне и още гореща я заливаме със сиропа и покриваме с алуминиево фолио. После я оставяме да изстине и да поеме сиропа.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...