Кулинарни рецепти » Баклава ХАЧО

 Баклава ХАЧО

Продукти:

• 800 г кори (фини)
• 350 г краве масло
• 4 ч.ч. смлени орехи
• 1 пакетче канела

За сиропа:

• 900 мл вода
• 800 г захар
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Предварително кипваме сиропа и варим около 10 минути, сред което го сваляме от огъня, прибавяме сока от половин лимон и оставяме да изстине (сиропа трябва да бъде хладък). Разтопяваме маслото.

В тавичка редим корите, като всяка кора мажем с масло, а между всеки две кори ръсим орехи и канела (предварително разбъркани) без да натискаме корите. Леко зачервяваме мазнината, която ни остане и я поръсваме върху баклавата. Режем на ромбчета и печем в умерена фурна до бледо розово.

След изпичането изчакваме около 10 минути баклавата да се отвърне и още гореща я заливаме със сиропа и покриваме с алуминиево фолио. После я оставяме да изстине и да поеме сиропа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало