Кулинарни рецепти » Чепеларски сладки

 Чепеларски сладки

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 кг брашно

За сиропа:

• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 листа индрише

Начин на приготвяне:

Препържваме мазнината и махаме съда от огъня. Когато поизстине, прибавяме прясното мляко и връщаме отново на огъня. Загряваме още веднъж, пак го махаме от огъня и когато поизстине, прибавяме пресятото брашно и содата.

Замесваме не много твърдо тесто, от което правим топчета, колкото яйце. Леко ги сплескваме и нареждаме на 2 см разстояние едно от друго в суха ненамазана тава. В средата на всяко топче правим с пръст вдлъбнатинка.

Печем сладките до златисто, когато изстинат, ги заливаме с горещ сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода. За аромат пускаме 1-2 листа от индрише. Оставяме сладките да се напоят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало