Кулинарни рецепти » Сладки с бадеми, сиропирани в мед

 Сладки с бадеми, сиропирани в мед

Продукти:

• 1 кг грис
• 6 яйца
• 200 г захар
• 2 с. л. розова вода
• 1 щипка сол
• 3 с. л. олио
• 150 г ситно смлени бадеми
• 150 г пудра захар
• 2 белтъка
• олио за пържене
• 300 г течен мед

Начин на приготвяне:

Слагаме гриса в тава да се запече, докато порозовее. Изсипваме го в дълбок съд и прибавяме яйцата, захарта, розовата вода и солта. Разбъркваме добре и оставяме да почива около час. След това омесваме тесто, ако е нужно, може да прибавим малко вода. Накрая прибавяме олиото.

Разстиламе тестото върху плота, като го разделяме на две еднакви части с дължина около 40 см, широ-чина - 6 см и 2 см дебелина.

В кухненски робот поставяме 150 г бадемово брашно, 150 г пудра захар и два белтъка. След това го оформяме на топка, която изтегляме около 40 см. Поставяме го върху едната част от другото тесто, пок-риваме с другата и с ръце, намазани с олио, съединяваме двете части, така че да се получи продългова-то руло.

Нарязваме рулото на наклонени правоъгълници, които пържим в сгорещеното олио. Отцеждаме ги и пос-ле ги слагаме за 15 минути да се сиропират в затопления мед. Преди поднасяне ги поставяме върху решетка да се оцедят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало