Продукти:
• 100 г малини
• 250 г кадаиф
• 125 г краве масло
За сиропа:
• 500 г захар
• 500 мл вода
За гарниране:
• 500 г малини
• 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
В тава разстиламе кадаифа на тънък пласт и върху него нареждаме парченца масло. Печем го в умерена фурна, докато получи златист цвят.
След като изстине, го заливаме със сироп, приготвен със захарта, водата и 100 г малини за аромат. Под-насяме го изстинал, покрит с малини и поръсен с пудра захар.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...