Кулинарни рецепти » Кадаиф с малини

 Кадаиф с малини

Продукти:

• 100 г малини
• 250 г кадаиф
• 125 г краве масло

За сиропа:

• 500 г захар
• 500 мл вода

За гарниране:

• 500 г малини
• 100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

В тава разстиламе кадаифа на тънък пласт и върху него нареждаме парченца масло. Печем го в умерена фурна, докато получи златист цвят.

След като изстине, го заливаме със сироп, приготвен със захарта, водата и 100 г малини за аромат. Под-насяме го изстинал, покрит с малини и поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало