Продукти:
• 1 пакет готово бутертесто
• 180 г смлени орехови ядки
• 1 ч. л. канела
• 1 яйце за намазване
За сиропа:
• 500 г захар
• 500 мл вода
• 1 пакетче ванилена захар
• сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Оформяме две платки от бутертестото с размерите на тавата, в която ще печем. Едната платка слагаме в тавата. Смесваме орехите и канелата и разстиламе равномерно върху нея. Покриваме с втората платка, която намазваме с разбитото яйце.
Баклавата нарязваме на квадрати или ромбове. Печем в предварително загрята умерена фурна (около 180°С).
Приготвяме сироп от захарта, водата, ванилията и лимоновия сок и го охлаждаме. След изпичането го-рещата баклава заливаме със сиропа.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...