Кулинарни рецепти » Сарма кадаиф

 Сарма кадаиф

Продукти:

• 1 пакет бутер тесто
• 1 пакет кадаиф
• сметана по желание
• 2 ч.ч. смлени орехи
• 800 г захар
• 1 ванилия
• сока и кората на 1 лимон
• канела по желание
• 250 г маргарин

Начин на приготвяне:

Разстиламе бутер тестото с точилката на тънка кора. В единия край слагаме кадаифа с орехите /и канелата по желание/ и завиваме на руло. Режем на парчета около 6-7 см, които нареждаме в намазнена тава с отвора нагоре.

Разтопяваме маслото, почти до завиране и заливаме всяко руло. Печем до светлокафяво.

След като рулцата изстинат, ги заливаме със сироп от захар и вода – едно към едно, в който сме добавили ванилията, сока и кората на лимона. Сиропа трябва да е горещ при заливането, а рулцата студени.

По желание при сервиране гарнираме със сметана.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало