Кулинарни рецепти » Сиропиран огнен козунак

 Сиропиран огнен козунак

Продукти:

• 1 кг козунак
• 2 1/2 ч.ч. кафява захар
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ром
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. течен шоколад
• 4 с.л. течна сметана
• 4 с.л. фъстъчено масло
• 4 захарни бучки

Начин на приготвяне:

Сваряваме захарен сироп, с който напояваме надупчения с вилица козунак.

На края на котлона размекваме в метален съд течния шоколад, маслото, сметаната и топинга, като бъркаме енергично с дървена лопатка. Заливаме козунака с получената смес, покриваме и оставяме тестото да престои 1 нощ.

При поднасяне нарьсваме сьс счукана карамелизирана захар, поливаме с рома и запалваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало