Кулинарни рецепти » Сиропиран огнен козунак

 Сиропиран огнен козунак

Продукти:

• 1 кг козунак
• 2 1/2 ч.ч. кафява захар
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ром
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. течен шоколад
• 4 с.л. течна сметана
• 4 с.л. фъстъчено масло
• 4 захарни бучки

Начин на приготвяне:

Сваряваме захарен сироп, с който напояваме надупчения с вилица козунак.

На края на котлона размекваме в метален съд течния шоколад, маслото, сметаната и топинга, като бъркаме енергично с дървена лопатка. Заливаме козунака с получената смес, покриваме и оставяме тестото да престои 1 нощ.

При поднасяне нарьсваме сьс счукана карамелизирана захар, поливаме с рома и запалваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало