Кулинарни рецепти » Сиропиран огнен козунак

 Сиропиран огнен козунак

Продукти:

• 1 кг козунак
• 2 1/2 ч.ч. кафява захар
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ром
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. течен шоколад
• 4 с.л. течна сметана
• 4 с.л. фъстъчено масло
• 4 захарни бучки

Начин на приготвяне:

Сваряваме захарен сироп, с който напояваме надупчения с вилица козунак.

На края на котлона размекваме в метален съд течния шоколад, маслото, сметаната и топинга, като бъркаме енергично с дървена лопатка. Заливаме козунака с получената смес, покриваме и оставяме тестото да престои 1 нощ.

При поднасяне нарьсваме сьс счукана карамелизирана захар, поливаме с рома и запалваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало