Продукти:
• 2 пакетчета фини кори
• 3 к.ч. счукани орехови ядки
• половин пакетче краве масло
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 4-5 карамфилчета
• 3 ванилии
• канела
Начин на приготвяне:
Смесваме ореховите ядки с 4 с.л. захар. Разгъваме корите и ги поръсваме с разтопено масло, нареждаме ги по 6 една върху друга, като между тях рязстиламе от ореховата плънка. Навиваме след това корите на 2 стегнати рула и ги нарязваме през 2 см на кръгчета.
Нареждаме кръгчетата едно до друго в намаслена тавичка, поръсваме ги с масло и печем в слаба фурна.
Оставяме опечените баклавички да изстинат, след което ги заливаме с горещ сироп, приготвен от останалата захар, 1 ч.ч. вода, карамфила, канелата и ванилията.
Сервираме баклавата на следващия ден, като през това време я държим на хладно място.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...