Кулинарни рецепти » Тригуни

 Тригуни

Продукти:

• 400 г готови кори
• 80 г брашно
• 100 г захар
• 100 г смлени орехи
• 2 яйца
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 100 г краве масло

За сиропа:

• 400 мл вода
• 400 г захар
• 1 ванилия
• 1 щипка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме на части пресятото с бакпулвера брашно и орехите, като раз-бъркваме добре. Нарязваме корите на ленти с широчина 5 см. В края на всяка лента слагаме от плънката и завиваме на триъгълник.

Нареждаме тригуните в намаслена тавичка, поливаме ги с разтопеното масло и ги печем в умерена фур-на, докато поруменеят.

Сваряваме сироп от посочените продукти. Заливаме изстиналите тригуни с горещия сироп и ги оставяме да се напоят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало