Продукти:
• 400 г готови кори
• 80 г брашно
• 100 г захар
• 100 г смлени орехи
• 2 яйца
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 100 г краве масло
За сиропа:
• 400 мл вода
• 400 г захар
• 1 ванилия
• 1 щипка лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме на части пресятото с бакпулвера брашно и орехите, като раз-бъркваме добре. Нарязваме корите на ленти с широчина 5 см. В края на всяка лента слагаме от плънката и завиваме на триъгълник.
Нареждаме тригуните в намаслена тавичка, поливаме ги с разтопеното масло и ги печем в умерена фур-на, докато поруменеят.
Сваряваме сироп от посочените продукти. Заливаме изстиналите тригуни с горещия сироп и ги оставяме да се напоят.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...