Продукти:
• 6 яйца
• 120 г захар
• 100 г брашно
• 2 с.л. какао
За крема:
• 150 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 150 г смлени орехи
• 100 мл прясно мляко
За сиропа:
• 100 г захар
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното и какаото. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия. Печем блата в умерено загрята фурна. Изчакваме готовият блат да изстине и го нарязваме на 3 ленти.
Размекваме маслото за крема и го разбиваме със захарта до побеляване. Сваряваме смлените орехи в прясното мляко, изчакваме да изстинат и ги смесваме с маслото.
Разтваряме захарта за сиропа във водата и варим 5 мин. Сиропираме охладените ленти от блата с горещия сироп и ги намазваме с крема. Слепваме ги една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани с крем.
Нарязваме лентите на пастички.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...