Продукти:
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 100 г нарязани орехи
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. портокалов сок
• 4 яйца
• пудра захар за поръсване
За сиропа:
• 1/2 ч.ч. мед
• 1/2 ч.ч. захар
• кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Смесваме кокоса, захарта, гриса, брашното и орехите, добавяме олиото и портокаловия сок и разбъркваме добре. Разбиваме яйцата и ги добавяме в сместа.
Изливаме в намазнена тавичка и печем в загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
Сваряваме всички продукти за сиропа на бавен огън и заливаме сладкиша, докато е горещ. Поръсваме със захар.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...