Кулинарни рецепти » Сиропирани розички

 Сиропирани розички

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 ч.л. сол
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. смлени орехи
• канела
• мазнина за пържене

За сиропа:

• 1 к.ч. мед
• 1 ч.ч. захар
• 4 ч.ч. вода,
• 2 карамфилчета

Начин на приготвяне:

Изсипваме пресятото брашно на масата и в средата правим кладенче, където сипваме олиото, водата, солта и лимоновия сок. Омесваме средно твърдо тесто, правим го на топка и го покриваме с кърпа и го оставяме да отлежи 1 час. След това го разточваме на тънка кора, която разрязваме на ивици, широки по 2 см.

Навиваме ивичките върху точилка, изваждаме ги и слепваме краищата им. Пържим ги на маслена баня в дълбок съд със силно сгорещена мазнина. Изваждаме ги да се отцедят върху хартиени салфетки, след което ги нареждаме в широка чиния. Сваряваме средно гъст сироп от водата, меда, захарта и карамфилчетата.

Заливаме с него изпържените розички, а отгоре поръсваме със смлени орехови ядки и канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало