Кулинарни рецепти » Оризови крушки

 Оризови крушки

Продукти:

• 100 г ориз
• 450 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 4 яйца
• настърганата кора на 1 лимон
• 5 с.л. краве масло
• счукани орехи за овалване
• карамфилчета за украса

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. вода
• 1-2 щипки канела

Начин на приготвяне:

Сипваме почистения и измит ориз в леко подсоленото мляко и варим, докато получим гъста каша. Изчакваме да изстине, прибавяме 2 разбити яйца и настърганата лимонова кора и разбъркваме.

Оформяме от сместа крушовидни сладки, като подваме в широката им част по 1 карамфилче за украса. Потапяме крушките в останалите разбити яйца, овалваме ги в счуканите орехи и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло.

Приготвяме сироп от изброените продукти и заливаме с горещия сироп охладените крушки.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало