Кулинарни рецепти » Оризови крушки

 Оризови крушки

Продукти:

• 100 г ориз
• 450 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 4 яйца
• настърганата кора на 1 лимон
• 5 с.л. краве масло
• счукани орехи за овалване
• карамфилчета за украса

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. вода
• 1-2 щипки канела

Начин на приготвяне:

Сипваме почистения и измит ориз в леко подсоленото мляко и варим, докато получим гъста каша. Изчакваме да изстине, прибавяме 2 разбити яйца и настърганата лимонова кора и разбъркваме.

Оформяме от сместа крушовидни сладки, като подваме в широката им част по 1 карамфилче за украса. Потапяме крушките в останалите разбити яйца, овалваме ги в счуканите орехи и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло.

Приготвяме сироп от изброените продукти и заливаме с горещия сироп охладените крушки.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало