Продукти:
• 700 г брашно
• 2 яйца
• 150 г краве масло
• 2 г сода бикарбонат
• 100 г пудра захар
• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. кристална захар
• 2 г канела
За сиропа:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от двойно пресятото брашно, содата, яйцата, маслото и пудрата захар и го разделяме на две. Разточваме едната половинка на кора, която слагаме в намаслена и набрашнена тавичка, надупчваме я на няколко места с вилица и я изпичаме в умерена фурна.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената, настъргваме ги на ситно ренде, смесваме ги със кристалната захар и леко ги задушаваме под похлупак. След това ги разстиламе върху опечената кора, поръсваме с канелата и покриваме с втората разточена кора. Изпичаме във фурна, на която сме включили само горните нагреватели.
Нарязваме опечената пита на парчета и я заливаме със сироп, който сме прриготвили от захарта, ванилията и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...