Продукти:
• 75 г краве масло
• 350 г брашно
• 6 яйца
• 1 ч.л. захар
• 1 л олио
• 3 ч.ч. вода
За сиропа:
• 1 кг захар
• 500 мл вода
• лимонена киселина
• ванилия
Начин на приготвяне:
Наливаме водата в дълбок съд и когато заври, пускаме маслото и малко сол. Бавно сипваме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато се образува топка и сместа започне да се отделя от стените на съда.
Бъркаме тестото така около 15 мин, след което го изваждаме и го слагаме в тава. Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме горещото тесто така, че да поеме яйцата.
В отделна тенджера или фритюрник загряваме олиото. С намаслени ръце откъсваме малки топчета от тестото, в средата на които правим малка дупка. Пускаме ги в горещото олио и ги пържим, докато порозовеят от всички страни. Нареждаме готовите сладки в подходящ съд.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и слагаме в него по-малко лимонена киселина и ванилия. Заливаме сладките с приготвения захарен сироп, като спазваме правилото, че с горещ сироп се заливат студени сладки и обратно – горещи сладки се заливат със студен сироп.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...