Кулинарни рецепти » Сиропиран сладкиш Коремче на ханъма

 Сиропиран сладкиш Коремче на ханъма

Продукти:

• 75 г краве масло
• 350 г брашно
• 6 яйца
• 1 ч.л. захар
• 1 л олио
• 3 ч.ч. вода

За сиропа:

• 1 кг захар
• 500 мл вода
• лимонена киселина
• ванилия

Начин на приготвяне:

Наливаме водата в дълбок съд и когато заври, пускаме маслото и малко сол. Бавно сипваме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато се образува топка и сместа започне да се отделя от стените на съда.

Бъркаме тестото така около 15 мин, след което го изваждаме и го слагаме в тава. Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме горещото тесто така, че да поеме яйцата.

В отделна тенджера или фритюрник загряваме олиото. С намаслени ръце откъсваме малки топчета от тестото, в средата на които правим малка дупка. Пускаме ги в горещото олио и ги пържим, докато порозовеят от всички страни. Нареждаме готовите сладки в подходящ съд.

Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и слагаме в него по-малко лимонена киселина и ванилия. Заливаме сладките с приготвения захарен сироп, като спазваме правилото, че с горещ сироп се заливат студени сладки и обратно – горещи сладки се заливат със студен сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало