Продукти:
• 500 г брашно
• 1 щипка сол
• 1 пакетче амонячна сода
• 20 г масло
• 2 яйца
• 1-2 ч. л. прясно мляко
• 500 г захар
• 250 мл вода
• 1/2 ч. л. джинджифил на прах
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сипваме захарта и джинджифила във водата и варим 15 минути без да бъркаме, след което изстудяваме получения сироп.
Приготвяме тесто от брашното, солта, набухвателя, маслото и яйцата, добавяме млякото. Разточваме на пласт с дебелина 1/2 см и режем на квадрати 5х5 см. Всеки квадрат разрязваме на три ленти така, че горният край да бъде цял.
Сплитаме на плитка и пържим в сгорещена мазнина до златисто-жълто (готовият сладкиш изплува от мазнината). Потапяме току-що извадените сладкишчета в студения сироп и ги поставяме върху цедка да изсъхнат. Сервираме с кафе.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...