Кулинарни рецепти » Южноафрикански сладкиш

 Южноафрикански сладкиш

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 щипка сол
• 1 пакетче амонячна сода
• 20 г масло
• 2 яйца
• 1-2 ч. л. прясно мляко
• 500 г захар
• 250 мл вода
• 1/2 ч. л. джинджифил на прах
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сипваме захарта и джинджифила във водата и варим 15 минути без да бъркаме, след което изстудяваме получения сироп.

Приготвяме тесто от брашното, солта, набухвателя, маслото и яйцата, добавяме млякото. Разточваме на пласт с дебелина 1/2 см и режем на квадрати 5х5 см. Всеки квадрат разрязваме на три ленти така, че горният край да бъде цял.

Сплитаме на плитка и пържим в сгорещена мазнина до златисто-жълто (готовият сладкиш изплува от мазнината). Потапяме току-що извадените сладкишчета в студения сироп и ги поставяме върху цедка да изсъхнат. Сервираме с кафе.

Автор: Калинка Симеонова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало