Продукти:
• 8 домата
• 1 к.ч. олио
• пресни яйца
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 1/2 к.ч. натрошено сирене
• 1 малка зелка
• 2-3 с.л. оцет
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме големи и здрави домати. Отрязваме капачета откъм дръжките им, издълбаваме вътрешността и ги обръщаме върху чиния, за да се отцедят.
В половината от олиото запържваме пресните яйца, разбити заедно със ситно натрошеното сирене. Прибавяме полровината от издълбаната от доматите вътрешност и оставяме сместа да ври, докато се запържи отново. Отстраняваме от огъня, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме сместа да изстине. След това пълним с нея издълбаните домати.
Нарязваме зелката на тънки ивички, заливаме я с вряща подсолена вода и отцеждаме много добре. След това поливаме с оцета, който сме разбили с останалото олио, и поръсваме със смлените орехови ядки. Разбъркваме и разстиламе зелето в плитка чиния за сервиране. Върху зелето нареждаме напълнените домати, а между тях слагаме резенчета от твърдо сварените яйца.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...