Кулинарни рецепти » Пълнени домати върху салата от зеле

 Пълнени домати върху салата от зеле

Продукти:

• 8 домата
• 1 к.ч. олио
• пресни яйца
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 1/2 к.ч. натрошено сирене
• 1 малка зелка
• 2-3 с.л. оцет
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме големи и здрави домати. Отрязваме капачета откъм дръжките им, издълбаваме вътрешността и ги обръщаме върху чиния, за да се отцедят.

В половината от олиото запържваме пресните яйца, разбити заедно със ситно натрошеното сирене. Прибавяме полровината от издълбаната от доматите вътрешност и оставяме сместа да ври, докато се запържи отново. Отстраняваме от огъня, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме сместа да изстине. След това пълним с нея издълбаните домати.

Нарязваме зелката на тънки ивички, заливаме я с вряща подсолена вода и отцеждаме много добре. След това поливаме с оцета, който сме разбили с останалото олио, и поръсваме със смлените орехови ядки. Разбъркваме и разстиламе зелето в плитка чиния за сервиране. Върху зелето нареждаме напълнените домати, а между тях слагаме резенчета от твърдо сварените яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало