Кулинарни рецепти » Студено предястие с тиквички

 Студено предястие с тиквички

Продукти:

• 600 г тиквички
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и обелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме ги и оставяме да изстинат. Поръсваме със смлян черен пипер и прибавяме счукан чесън.

Правим заливка от олио, оцет, сол и горчица. Поливаме и внимателно разбъркваме. Оформяме предястието в чиния и поръсваме със ситно нарязан копър и настъргани на едро твърдо сварени яйца.

Автор: Николина Филипова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало