Продукти:
• 1 зелка
• 500 г руска салата
• 1 опаковка майонеза
• горчица, сол
Начин на приготвяне:
Избираме стегната зелка. Отрязваме откъм кочана капаче и издълбаваме част от вътрешността. Връзваме зелката с тънко платно и я сваряваме в подсолена вода, като внимаваме да запазим формата й.
Сваряваме отделно издълбаната вътрешност на зелката, накълцваме я на ситно и прибавяме към руската салата. Подправяме сместа с горчица или черен пипер и напълваме с нея зелката.
Слагаме зелката в подходяща чиния и я поливаме с майонеза. Около нея поставяме червени домати или камби, напълнени с руска салата, или варено цвекло, нарязано на ивици.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...