Кулинарни рецепти » Мезе с ряпа

 Мезе с ряпа

Продукти:

• 1-2 средно големи репи
• 2 моркова
• 2-3 скилидки чесън
• 200 г кашкавал
• 1 опаковка майонеза

Начин на приготвяне:

Ряпата настъргваме на ситно ренде, посоляваме, оставяме да престои и изстискваме с ръце. Измиваме в ситна цедка и наново изстискваме. Слагаме я в подходящ съд и прибавяме настърганите моркови, счукания чесън, настъргания кашкавал.

Размесваме добре, посоляваме, прибавяме майонезата. Оставяме за малко в хладилника. Подходящо мезе за концентрирани алкохолни напитки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало