Кулинарни рецепти » Пълнена маруля

 Пълнена маруля

Продукти:

• 1 голяма маруля
• 1-2 моркова
• 2-3 домата
• 1-2 зелени чушки
• 150 г сирене
• 2 скилидки чесън
• 1-2 пера зелен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме марулята, като внимаваме да не се отделят листата й от кочана.

Настъргваме морковите, пресоваме чесъна. Лука, чушките и доматите нарязваме на ситно. Всички зеленчуци разбъркваме с настърганото сирене и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

С тази смес пълним марулята, като слагаме внимателно и между листата й. Цялата напълнена маруля завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника.

Сервираме, нарязвайки я на парчета като диня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало