Продукти: (за 4 порции)
• 8 домата
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 150 г сварени скариди
• 1 краставица
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. майонеза
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме скаридите, оставяме 8 за украса, а останалите нарязваме на парченца. Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме.
Смесваме ориза с нарязаните скариди, майонезата и лимоновия сок. Поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с тази смес.
Слагаме отгоре по 1 цяла скарида и ги похлупваме с отрязаните капачета. Подреждаме доматите в голяма чиния, а наоколо гарнираме с обелената и нарязана краставица.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...