Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки домата
• магданоз
За майонезата:
• 150 г печено пилешко месо
• 80 г майонеза
• 20 г варени моркови
• 30 г варена целина
• 1 с.л. сварен грах
• 30 г стерилизирани краставички
• 20 г обелена ябълка
• лимонов сок
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме студеното пилешко месо, ябълката и зеленчуците на дребни кубчета. Прибавяме граха и майонезата и подправяме на вкус с лимонов сок, захар и сол. Разбъркваме много внимателно.
Отрязваме капачета от горната страна на доматите, издълбаваме ги и ги пълним с приготвената майонеза. Охлаждаме добре, украсяваме с листенца магданоз, захлупваме с отрязаните капачета и поднасяме.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...