Кулинарни рецепти » Пиперки, пълнени с топено сирене

 Пиперки, пълнени с топено сирене

Продукти:

• 8 зелени пиперки
• 8 парченца топено сирене
• 4 скилидки чесън
• 4 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 1-2 моркова
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Потапяме пиперките за 10 мин в кипяща подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.

Нарязваме твърдо сварените яйца на парченца. Почистваме маслините от костилките и ги нарязваме на парченца.

Настъргваме морковите на ситно ренде. Заливаме ги с олиото и ги поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме топеното сирене, счукания чесън, яйцата и маслините. Разбъркваме добре и пълним пиперките с приготвената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало