Продукти:
• 8 големи твърди домата
• 100 г шунка
• 150 г варено пилешко месо
• 1 зелена чушка
• 150 г майонеза
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, изрязваме в горната част капачета, издълбаваме сърцевината с лъжичка, посоляваме отвътре и оставяме да се отцеди сокът.
Нарязваме на кубчета, шунката, свареното пилешко месо, опечената и обелена чушка. Прибавяме майоназета и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Напълваме доматите с тази смес, захлупваме с изрязаните капачета и ги оставяме да престоят 1-2 часа на хладно.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...