Кулинарни рецепти » Пълнени домати

 Пълнени домати

Продукти:

• 4 едри домата
• 220 г сирене “Крема”
• 2 белтъка
• 4 зелени маслини
• 4 черни маслини
• 2 печени и обелени зелени чушки
• 1 скилидка чесън
• 15 г овесени ядки
• 15 г орехови ядки
• 15 г краве масло
• 1-2 листенца мента
• 1 стрък магданоз
• 1 стрък копър
• 1/2 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. бял пипер
• 1 щипка индийско орехче
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме.

Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна и орехите. Като продължаваме да счукваме прибавяме ситно нарязаните зелении и чушки /предварително отделяме половин чушка за украса/. Накрая подправяме с индийско орехче и сол и разбъркваме.

Наливаме във всеки домат по малко разтопено масло и ги пълним с приготвената смес. Отгоре украсяваме с лентички от чушките, стръкчета магданоз и копър и с по една зелена и черна маслина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало