Продукти:
• 1 кг пресни домати
• 1 зелена салата
• 200 г овче сирене
• 50 мл олио
• 1 краставица
• 1 връзка пресен лук
• магданоз, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме доматите с помощта на чаена лъжичка и ги оставяме да се отцедят.
Настъргваме сиренето на ренде. Към него прибавяме обелените и ситно нарязани краставица, лук и магданоз. Подправяме с олио, сол и оцет и разбъркваме добре.
Разпределяме сместа в отцедените домати, украсяваме с клончета магданоз и поднасяме върху листата от зелената салата.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...