Продукти:
• 500 г дребни картофи
• 300 г кисели ябълки
• листа от целина
• 1/2 кубче пилешки бульон
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.л. горчица
• 2 с.л. ябълков оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на половинки. Почистените и обелени ябълки нарязваме на кубчета, а листата от целината - на ситно.
Приготвяме марината от олиото, оцета, горчицата и бульона. Слагаме всичко в маринатата и оставяме да престои 2-3 ч в хладилника.
Поднасяме самостоятелно или към студено месо или риба.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...