Продукти:
• 500 г дребни картофи
• 300 г кисели ябълки
• листа от целина
• 1/2 кубче пилешки бульон
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.л. горчица
• 2 с.л. ябълков оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на половинки. Почистените и обелени ябълки нарязваме на кубчета, а листата от целината - на ситно.
Приготвяме марината от олиото, оцета, горчицата и бульона. Слагаме всичко в маринатата и оставяме да престои 2-3 ч в хладилника.
Поднасяме самостоятелно или към студено месо или риба.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...