Продукти:
• 500 г дребни картофи
• 300 г кисели ябълки
• листа от целина
• 1/2 кубче пилешки бульон
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.л. горчица
• 2 с.л. ябълков оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на половинки. Почистените и обелени ябълки нарязваме на кубчета, а листата от целината - на ситно.
Приготвяме марината от олиото, оцета, горчицата и бульона. Слагаме всичко в маринатата и оставяме да престои 2-3 ч в хладилника.
Поднасяме самостоятелно или към студено месо или риба.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...