Продукти:
• 1 кг домати
• 1 пакетче краве масло
• 500 г грах
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 опаковка майонеза
• магданоз, копър
• лимон, сол
Начин на приготвяне:
Избираме средно големи, здрави, добре узрели домати. Изрязваме капачета откъм дръжките, внимателно ги издълбаваме, посоляваме ги и ги обръщаме за 10-15 мин с отвора надолу, за да се отцедят.
Сваряваме граха в подсолена вода, отцеждаме и попарваме с маслото.
Напълваме доматите до половината с грах. След това ги допълваме с майонезата. Захлупваме всеки домат с тънко кръгче, изрязано от твърдо сварените яйца. Подреждаме в общо блюдо и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Около доматите разстиламе останалия грах, поръсваме със ситно нарязан копър и украсяваме с лимонови резенчета.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...