Кулинарни рецепти » Червено цвекло в сос

 Червено цвекло в сос

Продукти:

• 500 г червено цвекло
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък праз лук (бялата част)
• по 2 ч.л. остра и сладка горчица
• 6-7 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• сол, черен пипер
• 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

Обеленото и измито цвекло режем на филии. Заливаме ги с вода, сипваме малко оцет, за да запази цвеклото хубавия си цвят, и варим в тенджера под налягане около 30 мин.

Изчистения и измит лук, както и праза, режем на ситно.

В купичка разбъркваме олиото, оцета, солта, пипера, захарта, двата вида горчица и прибавяме 1-2 с.л. гореща вода. Избъркваме, прибавяме лука и праза.

Свареното цвекло вадим от водата, обливаме го със студена вода, подреждаме го в салатиера, заливаме със соса и веднага сервираме.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало