Кулинарни рецепти » Печени пиперки, пълнени с кьопоолу

 Печени пиперки, пълнени с кьопоолу

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г зелени или червени чушки Капия с еднаква големина
• 2 патладжана
• 3 скилидки чесън
• 50-60 г орехови ядки
• 3 домата
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги счукваме на пюре, към което при непрекъснато бъркане прибавяме на тънка струйка олиото, оцета, счукания със сол чесън и смлените орехови ядки.

Измиваме пиперките и ги подсушаваме. Изпичаме ги и ги слагаме в затворен съд, за да се задушат, след което ги обелваме. Почистваме ги от дръжките и семената и ги пълним с приготвеното кьопоолу.

Подреждаме чушките в плато или в отделни чинии, украсяваме с нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало