Кулинарни рецепти » Печени пиперки, пълнени с кьопоолу

 Печени пиперки, пълнени с кьопоолу

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г зелени или червени чушки Капия с еднаква големина
• 2 патладжана
• 3 скилидки чесън
• 50-60 г орехови ядки
• 3 домата
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги счукваме на пюре, към което при непрекъснато бъркане прибавяме на тънка струйка олиото, оцета, счукания със сол чесън и смлените орехови ядки.

Измиваме пиперките и ги подсушаваме. Изпичаме ги и ги слагаме в затворен съд, за да се задушат, след което ги обелваме. Почистваме ги от дръжките и семената и ги пълним с приготвеното кьопоолу.

Подреждаме чушките в плато или в отделни чинии, украсяваме с нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало