Кулинарни рецепти » Печени пиперки, пълнени с кьопоолу

 Печени пиперки, пълнени с кьопоолу

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г зелени или червени чушки Капия с еднаква големина
• 2 патладжана
• 3 скилидки чесън
• 50-60 г орехови ядки
• 3 домата
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните, обелваме ги и ги счукваме на пюре, към което при непрекъснато бъркане прибавяме на тънка струйка олиото, оцета, счукания със сол чесън и смлените орехови ядки.

Измиваме пиперките и ги подсушаваме. Изпичаме ги и ги слагаме в затворен съд, за да се задушат, след което ги обелваме. Почистваме ги от дръжките и семената и ги пълним с приготвеното кьопоолу.

Подреждаме чушките в плато или в отделни чинии, украсяваме с нарязани на кръгчета домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало