Продукти:
• 5 по-големи домата
• 1 л кисело мляко
• 50 г орехови ядки
• 100 майонеза
• 100 г стерилизирани краставички
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в тензух киселото мляко и го отцеждаме 5-6 часа. Смесваме го с нарязаните орехови ядки, дребно нарязаните краставички и копър и счукания чесън. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Напълваме със сместа предварително издълбаните домати, украсяваме с майонеза и клончета от магданоз и поднасяме.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...