Продукти:
• 5 краставички
• 150 г извара
• 50 г шунка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 3 скилидки чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан копър
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставичките, разрязваме ги по дължина, издълбаваме леко, за да придобият формата на лодка и посоляваме.
Разбиваме изварата заедно с олиото, млякото, ситно нарязания копър и сол на вкус.
С помощта на лъжичка или с шприц пълним краставичките с така приготвения пастет. Отгоре украсяваме със ситно нарязана шунка и магданозени клончета.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...