Кулинарни рецепти » Целина Апио

 Целина Апио

Продукти:

• 3-4 глави целина
• 2-3 с.л. олио
• сокът от 2 лимона
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Обелената и добре измита целина нарязваме на кръгчета и слагаме на огъня с малко вода - колкото да покрие зеленчука. Когато заври, посоляваме и прибавяме олиото, щипка захар и лимоновия сок.

Варим, докато водата изври. Малко преди да свалим от огъня, прибавяме и нарязаните зелени листа от целината. След като изстине, поставяме в хладилника. Сервираме целината студена - като предястие.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало