Кулинарни рецепти » Пълнени ябълки

 Пълнени ябълки

Продукти:

• 6 по-големи ябълки
• 1 глава лук
• 1 малка глава червено цвекло
• 2 малки кисели краставички
• 120 г майонеза
• 100 г заквасена сметана
• 3 с.л. водка
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на половинки и ги издълбаваме. Нарязваме издълбаната вътрешност на дребни кубчета.

Сваряваме цвеклото, без да го белим, и оставяме да изстине в отварата. После го обелваме и нарязваме на малки кубчета.

Шунката и краставичките също нарязваме на кубчета. Смесваме нарязаните продукти. Прибавяме майонезата, горчицата, водката, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме добре и пълним ябълковите половинки с тази смес. Подреждаме ги в плато и ги украсяваме с разбитата сметана и с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало