Продукти:
• 1 малка главичка карфиол
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 250 г майонеза
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 2 кисели краставички
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, към която сме прибавили прясното мляко. После отцеждаме.
Смесваме майонезата с киселото мляко. Нарязваме лука, краставичките и магданоза.
Смесваме всички продукти, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и оставяме салатата за 1 час в хладилник.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...