Продукти:
• 1 малка главичка карфиол
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 250 г майонеза
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 2 кисели краставички
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, към която сме прибавили прясното мляко. После отцеждаме.
Смесваме майонезата с киселото мляко. Нарязваме лука, краставичките и магданоза.
Смесваме всички продукти, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и оставяме салатата за 1 час в хладилник.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...