Продукти:
• 4 кофички кисело мляко
• 1 опаковка майонеза
• 1 буркан стерилизирани краставички
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Сипваме млякото в тензухена торбичка и го оставяме 1 нощ да се отцежда.
Нарязваме краставичките на малки кубчета и ги прибавяме към отцеденото мляко заедно с майонезата, смлените орехи, счукания чесън, лимоновия сок и солта. Разбъркваме добре сместа и я сипваме в широка чиния за сервиране.
Украсяваме с маслини, къдраво нарязан кашкавал и магданозени клончета. Оставяме предястието да престои известно време в хладилник преди да поднесем.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...