Продукти:
• 1 кг патладжани
• 1 кофичка сметана
• 4 твърдо сварени яйца
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните и ги обелваме. Разбиваме ги на пюре с помощта на миксер и ги смесваме със сметаната и счукания чесън. Посоляваме на вкус и изсипваме сместа в чиния за сервиране.
Отгоре украсяваме с нарязаните на резенчета твърдо сварени яйца и клончета къдрав магданоз.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...