Продукти:
• 1 кг патладжани
• 1 кофичка сметана
• 4 твърдо сварени яйца
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните и ги обелваме. Разбиваме ги на пюре с помощта на миксер и ги смесваме със сметаната и счукания чесън. Посоляваме на вкус и изсипваме сместа в чиния за сервиране.
Отгоре украсяваме с нарязаните на резенчета твърдо сварени яйца и клончета къдрав магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...