Продукти:
• 400 г дребни макарони (мидички)
• 350 г пресен или замразен млад грах
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. майонеза
• 1 ч.ч. наситнен пресен босилек
• 3-4 стръка пресен лук
• едро смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме и граха. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
Разбиваме майонезата заедно с млякото. Прибавяме лимоновия сок, настърганата кора, наситнените зелен лук и босилек, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме много добре и заливаме макароните с така приготвения сос.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...